3-4 mh+oloh.+k+khh+ph+ 2wc+parvi+pihasauna Tyrskypiha 4 , 90250 Oulu, 495 000 €

Oulun vuoden 2005 asuntomessujen yleisö äänestyksessä toiselle sijalle tullut talo myydään nyt.
Talon on suunnitellut arkkitehti Juha Paldanius.
Suunnitelma perustuu suunnittelijan laajaan tutkielmaan lasiaukotuksista.

Tilanjakajana toimii varaavan takan ja keittiösaarekkeen sisältämä sydän. Toisen tilavan makuuhuoneen voi halutessaan jakaa kahteen osaan. Sen peililiukuovet kaksinkertaistavat tilan tunnun ja kätkevät samalla taakseen komerot sisältöineen.

Pesutilojen yläpuolelle on rakennettu parvi, jota on käytetty toimistotilana ja se toimii helposti asunnon muista tiloista erillisenä etätyöpisteenä. Talon molemmilla sivuilla on 15,5 m2:n kokoinen lasitettu veranta. Verannat antavat talolle persoonallisen ulkonäön.
Olohuoneesta Profin-liukuovet avaavat laajan tilan yhdistyen verantoihin. Karkaistu liukuovilasitus laajentaa oleskelutiloja alkukeväästä myöhäiseen syksyyn. Veranta- ja terassiosan kattona toimii myös vahva, karkaistu lasi. Terassin katettuun avo-osaan on asennettu ympärivuotisessa käytössä oleva poreamme.

Tässä talossa puu yhdistyy hienosti suuriin lasipintoihin. Aurinkoisina päivinä asunto kylpee valossa, sillä asunnon päätykolmiotkin ovat lasitetut. Laseissa on auringonsuojakalvo ja sähkölämmitys täydentäen lattialämmitystä. Suuren osan vuodesta talo saa lisälämpöä myös ulkoa.
Talo on sekä siroa että jyhkeää puuta. Runko on rakennettu liimapuusta betonipilareitten päälle.

Sisäkatopaneelit ovat kuultolakatut, Lahdenperä Oy:n valmistamat, oksattomat, teknisesti parannetut, kestävät ja vääntymättömät.
Sisäseinien pintamateriaalina on käytetty UPM:n Wisa-Deco valmiiksi sävytettyjä sisustuslevyjä.
Varaava takka on tunnelman luoja ja samalla osana kodin lämmitysjärjestelmää. Se on uniikki ja arkkitehdin mittatilaustyönä suunnittelema, jonka pohjalta Uunisepät Oy valmisti sen. Siinä lepää silmä ilman tultakin. Takka seinään upotettuna säästää tilaa, on moderni ja varmasti yksilöllinen. Alakerran lattiaan on asennettu lukkopontti ParlaFix Merbau Laivankansi lautaparketti UV-öljyttynä. Parven lattia on Merbau exquisete 3-säleinen lautaparketti UV-öljyttynä.

Koko asuintilan kiertää 50-60 cm:n päähän toisistaan asennettu halogeenivalojen ketju, joka rajaa tilaa synnyttämällä valoverhon.
Laajojen ikkunapintojen sisäpuolelle on teetetty hillityt lamelliverhot.
Keittiön, kodinhoitohuoneen, makuuhuoneiden, eteisen ja WC-tilojen kalustesuunnittelu on Petran. Keittiön oivalluksilla on saatu paljon säilytystilaa ja toiminnallisuutta. Allas-liesitasoseinämä on sijoitettu syvennykseen, joten laattaväliin on saatu noin 20 cm:n lisätila syvyyssuunnassa. Tämä mattalasiliukuovin eristetty tila koko keittiön leveydeltä mahdollistaa tilan pienille keittiöesineille. Ratkaisu mahdollisti sijoittaa 20 cm syvemmät seinäkaapit ratkaisten esimerkiksi suurten tarjoiluastioiden säilytyspulmat.
Keittiön ja kodinhoitohuoneen kaapistot ovat samaa Petran pähkinäpuukuviollista Julia-ovimallia, jonka ajanmukaisuutta lisää pitkä reelinkivedin. Kodinkoneet on integroitu keittiökalusteisiin. Keittiössä on tyylikäs Ylämaan Graniitin musta kivitaso. Kodinhoitohuoneen mattalasiliukuoven takana on lämminvesivaraaja ja pesutorni.
Mattalasiliukuovikaapisto löytyy myös pienemmästä makuuhuoneesta. Tätä huonetta voi käyttää myös omana ”yksiönä” oman ulko-ovensa ansiosta.
Pähkinäpuuta on käytetty WC:n tasoissa ja hyllyissä. Hyvä säilytystila löytyy WC-istuimen yläpuolelta, jossa on ylöspäin aukeavat kaapit. Kaappien alumiinireunaiset kehysovet ovat Petran Sara-mallia. Allastason alla olevat kaapistojen ovet ovat mattaliukulasia.
Talon takapihan kävelytiellä on liuskekiveä, joista myös pieni suihkulähde on rakennettu. Talon ulkokate on Bendersin antiikin harmaata kattotiiltä.
Pihan erillisessä 58 m2:n rakennuksessa sijaitsee kahden auton lämmin autotalli. Tallissa on leveä sähkökäyttöinen ja kaukosäätimellä toimiva Standoorin autotallinovi. Rakennuksen takaosassa on vielä lämmin varastotila. Talon portti aukeaa myös sähköisesti kaukosäätimellä.
Talossa on tietysti hieno, pähkinäpuinen sauna ja kaksi suihkua, mutta saunomisen ja pehmeät löylyt kruunaa pihalle rakennettu puilla lämmitettävä sauna ja sen päälle lämmin poreallas.

Esittelyt

Perustiedot

Kohdenumero 21990422
Sijainti Tyrskypiha 4
Kohdetyyppi omakotitalo
Huoneistoselitelmä 3-4 mh+oloh.+k+khh+ph+ 2wc+parvi+pihasauna
Asuinpinta-ala 100.5 m2
Kerros / kerroksia 1 / 1
Myyntihinta 495 000 €
Velaton hinta 495 000 €
Vapautuu 31.12.2022 tai sopimuksen mukaan

Tontti ja kaavoitus

Tontin omistus vuokrattu
Lisätietoa kaavoituksesta Asemakaava
Tontin pinta-ala 884 m2

Rakennukset

Asuinpinta-ala 100.5 m2
Muut tilat 25 m2
Kokonaispinta-ala 125.5 m2
Lämmitysjärjestelmä sähkö, muu
Viemäröinti kunnan
Rakennusmateriaali puu
Katto harjakatto
Kate tiilikatto

Kunto ja varustus

Keittiön kuvaus Graniitin musta kivitaso,keittiönkodinkoneet on integroitu. Petra keittiö pähkinäkuviollisia Julia ovimallia.
Keittiön lattiamateriaali laatta
Keittiön seinämateriaali muu
Keittiön työtasot kivi
Liesi induktio, erillisuuni
Jääkaappi ja pakastin jääkaappi, pakastin
Keittiön muu varustus astianpesukone, liesituuletin / hormi
Pesutilojen kuvaus kaksi suihkua
Kylpyhuoneen lattiamateriaali laatta
Kylpyhuoneen seinämateriaali kaakeli
Saunan kuvaus sauna pähkinäpuuta. puilla lämmitettävä ulkosauna ja poreallas.Sisäsauna kiuas uusi harvian kiuas.
Saunan lattiamateriaali laatta
Saunan seinämateriaali puu
WC:n lattiamateriaali laatta
WC:n seinämateriaali kaakeli
Oleskelutilojen kuvaus merbau lauta parketti,katot puusisäkattopaneelia,seinät UPM-levy
Oleskelutilojen lattiamateriaali parketti
Oleskelutilojen seinämateriaali maalattu, muu
Muut säilytystilat ulkovarasto
Yleiskunto hyvä
Takka varaava integroitu
Takantyyppi takka

Kustannukset ja rasitukset

Velaton hinta 495 000 €
Velaton hinta / m2 4 925.37 € /m2
Myynti hinta 495 000 €
Myynti hinta / m2 4 925.37 € /m2

Sijainti kartalla